Drømmeforsiden
Livstro.dk-forside

Rundrejse i drømmesymboler

 
 PRØV OG LYT
- til 'Children at Heart'
- og find den på
TDCPlay
 


 

 

 


 

 

 

ET VÆRELSE MED UDSIGT, TAK!

Drømme om det sted, du bor
af Jens-Ole Paulin

Du drømmer, at du er ved at gå i seng i dit soveværelse, hvor der er mørkt og ingen vinduer, og du ønsker dig, at du kunne få et værelse med havudsigt. Du hører en rumlende torden, lynet slår ned, muren falder sammen, og ude på gaden er folk stimlet sammen og ser lige ind i dit soveværelse, hvor du står i underbukser eller det, der er værre. Bag dem ligger det smukkeste hav, men det er ikke lige havudsigten, du tænker på i det øjeblik.

Heraf kan man lære, at man skal passe på, hvad man ønsker sig. Når vi drømmer om huse, har vi at gøre med noget, der er virkelig drilsk – nemlig vores afgrænsning i forhold til andre mennesker. Hvordan har vi bygget vores personlighed op? Hvordan har vi etableret os i forhold til omverdenen? Vi ønsker ikke, at alle og enhver skal kunne se vores inderste tanker, vi vil gerne selv kunne bestemme noget om, hvem vi deler dem med. Ligesom et hus må have en facade, er vi også nødt til selv at have en. Facaden skal beskytte os mod at blive invaderet, men det er også igennem den, vi skal få kontakt med andre og invitere dem indenfor.

Måske oplever du dig selv som åben og imødekommende, men hvis du drømmer om et hus uden vinduer eller med en høj mur omkring, så er det et signal om, at du i virkeligheden er svær at nå ind til. Hvis vi er alt for opsatte på, at folk ikke skal kunne se ind – så er det, vi kan glemme at sætte et vindue i, eller vi bygger så høje mure, at vi heller ikke selv kan se ud.

 

Næste side...

 

 

Drømme om hus og bolig: 1 2 3

 
   

Alle tekster på dette website © 2009 Vingholm I/S & Jens-Ole Paulin
medmindre anden copyright er angivet.

Brugere kan frit printe materialet til eget, ikke-kommercielt brug på disse betingelser:
1. At dokumenterne forbliver hele og uden ændringer.
2. At paulin.dk angives som kilde.
Tilladelse til kopiering og/eller kommercielt brug skal indhentes fra paulin.dk - forlaget vingholm.