Drømmeforsiden
Livstro.dk-forside

Rundrejse i drømmesymboler

 
 PRØV OG LYT
- til 'Children at Heart'
- og find den på
TDCPlay
 


 

 

 


 

 

 

OG SÅ EN RASK DUKKERT!

Drømme om vand
af Jens-Ole Paulin

Du drømmer, at du er taget med på en ørkentur i jeep, men pludselig er du alene. Du går og går gennem det udtørrede landskab, mens solen bager. ”Vand!” stønner du. ”Vand!” Så kommer der en flodbølge og skyller dig ud på åbent hav. ”Hjælp! Jeg drukner!” råber du.

Alt med måde, siger drømmen. At få sig et frugtbart liv er en balancekunst, det er ikke alt-eller-intet.

Ørkenen og flodbølgen er som en ungdomsforelskelse. Man går rundt i hverdagens trummerum og er knotten over, at der aldrig sker noget. Man ’tørster efter oplevelser’. Og pludselig møder man en, man ikke kan stå for. En vanvittig intens tid følger, store følelser skyller gennem dagligdagen, så man glemmer sine aftaler, sine venner og hvad man selv hedder. Man mister fodfæstet og rider med på bølgerne. Og pludselig bliver man skyllet op på stranden igen. Kæresten meddeler, at han eller hun har brug for en pause til at ’finde sig selv’. Og sandt at sige kan man da heller ikke finde sig selv, men man har heller ikke ledt, for man var faktisk ligeglad, man ville bare glemme alt om sin kedelige hverdag og forsvinde i lidenskabens frådende hav…

Men det er vigtigt at vande hverdagen med kærlighed, hvis vi vil tiltrække mere kærlighed. På den måde minder hverdagen – ganske upoetisk - om en karklud. Den kan ikke suge vand, hvis ikke den er gjort fugtig i forvejen.

Jo, vi kan lære meget af at betragte vandet, når det gælder vores følelsesliv. Og meget af denne visdom får vi fra vandet i vores drømme.

 

Næste side: Floder og flodbølger...

 

 

Drømme om vand: 1 2 3

 
   

Alle tekster på dette website © 2009 Vingholm I/S & Jens-Ole Paulin
medmindre anden copyright er angivet.

Brugere kan frit printe materialet til eget, ikke-kommercielt brug på disse betingelser:
1. At dokumenterne forbliver hele og uden ændringer.
2. At paulin.dk angives som kilde.
Tilladelse til kopiering og/eller kommercielt brug skal indhentes fra paulin.dk - forlaget vingholm.